Caterham Academy voorlichtingsdag op 13 november 2010

Hier vind je al onze gezellige uitjes!

Caterham Academy voorlichtingsdag op 13 november 2010

Berichtdoor Modena » za 23 okt 2010, 12:15

Caterham Academy in 2011 van start met nieuwe Caterham R300 Superlight

• Informatiedag op zaterdag 13 november
• 4e editie Caterham Academy ook voor ervaren coureurs met licentie
• Organisatie in samenwerking met Huub Vermeulen - DNRT

Van der Kooi Sportscars geeft in 2011 opnieuw een vervolg aan de spectaculaire Caterham Academy, de betaalbare opstapklasse binnen de Nederlandse autosport. Naast een nieuwe instroom van racers die via de Academy hun racelicentie willen behalen zijn ook ervaren coureurs in het nieuwe seizoen van harte welkom. Op zaterdag 13 november aanstaande houdt Van der Kooi Sportscars in Lochem een informatiedag voor potentiële deelnemers, waar tevens het nieuwe wapen van de Caterham Academy 2011 wordt gepresenteerd: de Caterham R300 Superlight.

De Caterham Academy is gebaseerd op een succesvolle Engelse formule en bestaat uit een tweejarig autosport opleidingstraject inclusief het behalen van de EU racelicentie. De klasse onderscheidt zich door de technisch gelijkwaardige auto’s, de intensieve begeleiding en een stapsgewijze aanpassing van de raceauto. Met in het eerste jaar een set-up voor ‘op safe’ en in het tweede jaar een scherpe set-up voor supersnelle rondetijden en maximale prestaties.

R300 Superlight: nieuwe Caterham koningsklasse
Voor de 2011-editie van de Academy presenteert Caterham naast de bekende Academy-car een nieuwe, nog sneller racewagen voor de koningsklasse binnen de Caterham Academy: de R300 Superlight. De R300 is de perfecte auto om mee door te groeien in de autosport en is betaalbaar, zeer betrouwbaar en snel. De R300 Superlight weegt slechts 550 kg, heeft een vermogen van 175 pk en is daarmee goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km//u in 4,6 seconden en een topsnelheid van 220 km/u. Verder beschikt de auto over een close ratio zesversnellingsbak, dry sump oliesmering, een limited slip differentieel en een volledige rolkooi. Met deze auto gaat Van der Kooi Sportscars uit van een rondetijd van 1,55 minuten op Circuit Park Zandvoort.

Voorlichtingsdag op 13 november
Geïnteresseerde deelnemers aan de Caterham Academy 2011 kunnen voor alle ins en outs terecht op de Caterham Academy informatiedag, op zaterdag 13 november aanstaande bij Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars in Lochem. Tijdens deze informatiemiddag bestaat tevens de mogelijkheid om te rijden met de Caterham Seven Academy-auto. Geïnteresseerden die deze bijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden via www.caterhamacademy.nl.
Nieuwe deelnemers kunnen zich via deze website vanaf nu tevens inschrijven voor de Caterham Academy 2011. Net als afgelopen seizoen is de klasse ook toegankelijk voor coureurs mét een licentie. Dat kunnen zowel ex-Academy-rijders zijn als bekende gezichten uit andere raceklassen.

Caterham Academy 2011
De organisatie van de Caterham Academy 2011 is in handen van het fameuze Dutch National Racing Team, onder leiding van één van Nederlands meest ervaren coureurs en instructeurs, Huub Vermeulen. Van der Kooi Sportcars is uiteraard op ieder evenement aanwezig voor technische ondersteuning en met een Hospitality Unit voor de deelnemers. Ook zal Van der Kooi de technische coördinator aanstellen en zorgdragen voor de scrutineering. De gehele cupcoördinatie valt opnieuw onder de verantwoordelijkheid van Mart van der Kooi.

Het Caterham Academy-programma voor 2011 bestaat uit:
• Een technisch seminar over de auto
• Een ‘Go Racing’ pack check voor zelfbouwers
• Een licentietraining van drie dagen inclusief examen en KNAF EU-licentie
• Een exclusieve testdag op Spa-Francorchamps en Zandvoort
• Een heuvelklim
• Vijf evenementen in Nederland, twee in het buitenland en één Sponsordag

Betaalbare autosport
Het doel van de Caterham Academy is het bieden van een betaalbare opstapklasse in de Nederlandse autosport. En ook met de nieuwe Caterham R300 Superlight is Van der Kooi Sportscars daar zondermeer in geslaagd. Racen all-inclusive kan al vanaf € 57.500,-- incl. BTW inclusief een nieuwe Caterham R300 Superlight en één seizoen rijden. Het jaar daarop kost het nog slechts € 21.500,-- incl. BTW!

http://www.vanderkooisportscars.nl/webs ... amacademy/
Modena
 

Keer terug naar Evenementen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron